De binnenhaven van Maasbracht

Weerstation Maasbracht


Weerstation Maasbracht is een stads-station (type S) en is gelegen op 51.08.57 N - 5.53.07 O
In april 2008 ben ik mijn waarnemingen begonnen met een Cresta WXR 815 weerstation
, Aangezien ik veel problemen had met de uv en windkracht metingen( die gaven een veel te hoge waarde aan) ben ik in december 2008 overstapt naar een Davis VantagePro2 wireless weerstation.

De huidige metingen zijn nu zeer precies en worden elke 5 minuten geupload naar: www.WeerstationMaasbracht.eu, Meteo Consult, Het Weer Actueel en het KNMI. Dit gebeurd via een FTP programma dat elke 5 minuten een upload doet, hiervoor staat de pc 24 uur aan. Door de samenwerking met Meteo Consult en Het Weer Actueel is het mogelijk om ook een weersverwachting te presenteren, deze wordt 2 keer per dag geupdate.

Het draadloze weerstation staat in de kelder, de temperatuurmeter/ luchtvochtigheidsmeter en regenmeter is bevestigd op een plek op 1.50 m. in de tuin boven het maaiveld . De windvaan heeft geen invloed van bomen of hoge gebouwen deze is bevestigd ongeveer 1.5 meter boven de nok van het dak.

Software gebruikt voor upload naar Weerstationmaasbracht.eu, Meteo Consult, KNMI en Het WeerActueel.

WSWin/PC Wetterstation van Werner Krenn.

Ik ga me in de toekomst richten op het verzamelen van alle data aangeleverd door mijn weerstation en hoop dit op een overzichtelijke manier op de site te kunnen plaatsen.


 

Weerman
© Copyright and designed by Efjee 2008

 

De windrichting-en snelheidsmeter

 

De regen-en temperatuurmeter, met de transmitter om de data naar de pc te sturen
Het weerstation Vantage Pro2 wireless